Latijns-Amerika in Beweging

Agenda

25 februari 2017
/ Overige

Boekpresentatie van Jacques Hermelijn

Theater de Vaillant
/ Den Haag
/ 14:00

Dutch Caribbean Book Club nodigt u graag uit op de eerste bijeenkomst, zaterdag 25 februari 2017, in Theater de Vaillant te Den Haag. We bespreken dan het boek van de schrijver Jacques Hermelijn: 'Het offer van Remo/Remo su sakrifisio'.

'Het offer van Remo/Remo su sakrifisio' is een aangrijpend verhaal over de verhoudingen en belevingen van de kleurrijke bevolking en het koloniaal bestuur van Curaçao aan de vooravond van dit tijdperk, dat op 1 juli 1863 eindigde.

Over het boek
Het verhaal speelt zich af op Curaçao rondom 1861-1863: de overzeese koloniën zijn in afwachting van de formele afschaffing van slavenarbeid en slavernij. Zo ook de Curaçaose bevolking. Onder hen, de rijke Joodse zakenman Benjamin Cardozo, die als Caribisch handelsgedelegeerde door het koloniale bestuur is aangesteld. Hij weet Curaçao welvarender te maken, niet wetende dat zijn vrouw Helena een liefdesrelatie heeft met Remo, één van zijn slaven. Voor Remo, een afstammeling van de West-Afrikaanse Mandinga's, is Helena zijn grote liefde. Willemstad is in rep en roer, nadat Helena bevalt van haar tweede zoon.

De Papiamentse vertaling van de roman is gedaan door Ronald Capriles Martina.

Aanmelden: door overmaking van € 8,50 op nummer NL37 INGB0004131845 t.n.v. M.V. Lacroes-Felesita, o.v.v. 'Lezing 25 februari 2017'.

Bookish Plaza is aanwezig met Caribische boeken

Wilt u op deze middag aanwezig zijn? Meld u dan snel aan!

14:00
€8,50

Theater de Vaillant

Hobbemastraat 120
2526 JS
Den Haag