Latijns-Amerika in Beweging

Agenda

1 januari 2017 - 1 december 2017
/ TV/Radio

Vranckx

Canvas TV
/ 19:30
Een muur tussen Mexico en de Verenigde Staten. Het is wat Donald Trump beloofde tijdens zijn campagne. Voor- en tegenstanders van die muur gaan in discussie aan tafel bij Chef Michael Voltaggio en journaliste Mariana van Zeller.
 
Robert Crooks en zijn 'Mountain Minute Man' vatten post in de woestijn. De mannen zijn gewapend en proberen zoveel mogelijk Mexicanen te beletten om naar Amerika te gaan. "Dit is de etterbuil van de aarde.", zegt hij. En zijn vrouw van Mexicaanse origine denkt er vreemd genoeg ook zo over. Peg werkt dan weer in een opvangcentrum voor vluchtelingen. "We zorgen voor medicijnen, kleren en een warm hart," zegt ze. In het opvangcentrum maken Mariana en Michael kennis met enkele Mexicanen die al verschillende vluchtpogingen achter de rug hebben. Aan tafel wordt er hevig gediscussieerd over drugstrafiek, de wetgeving, en de muur die gebouwd is om vluchtelingen tegen te houden. Iedereen heeft zo z'n eigen oplossing in gedachten.
 
('Breaking Borders: Mexico and the US' - een reportage van The Travel Channel © 2015)
 
Reportagemagazine dat verslag uitbrengt over de grote brandhaarden op het wereldtoneel maar evengoed de kleine verhalen vertelt die meer verdienen dan de coulissen. De reportages dragen de uitgesproken stempel van de reporter.
19:30

Canvas TV

België 2