Latijns-Amerika in Beweging

Blog

Inhoud syndiceren
Colombia, altijd verrassend

Colombia, altijd verrassend

Ik ben Peter de Waal Malefijt en bevind mij de komende 6 maanden in Colombia voor een stage. In deze periode zal ik werkzaam zijn als onderzoeker voor het CERAC (Centro de Recursos del Análisis de Conflictos). Het CERAC is een centrum dat zich richt op het gewelddadig conflict in de Colombiaanse samenleving. Door middel van onderzoek tracht dit centrum bij te dragen aan het verminderen van het geweld, en de invloed hiervan op personen en groepen. Tijdens mijn verblijf hier zal ik mijn ervaringen, zowel werkgerelateerd als persoonlijk, op papier zetten om jullie een idee te geven van het leven in Colombia.

Blogging sinds: 30 januari 2015

Postings

zaterdag, 14 februari 2015 13:03

Een stad zonder auto's

Ryan Jessurun
Afgelopen week vond de 15de editie van el Día sin Carro plaats in Bogotá. Op deze dag waren de bogotanos veroordeeld tot het gebruik van andere vervoersmiddelen dan auto of motor om op werk te verschijnen. Het verschil met een normale werkdag was groot: geen eindeloze...
vrijdag, 30 januari 2015 22:28

In Colombia houden ze wel van een feest(-dag)!

Ryan Jessurun
Men zegt vaak dat werken in een ander land een leerzame en uitdagende ervaring is. Na mijn eerste werkdagen durf ik te zeggen dat hier zeker een kern van waarheid inzit. Werken in een ander land, in dit geval Colombia, heeft mij al een aantal wezenlijke verschillen laten zien....