Latijns-Amerika in Beweging

Blog

Inhoud syndiceren
De groene pen van Nienke

De groene pen van Nienke

Ik ben Nienke Busscher en voor mijn PhD onderzoek aan de Rijksuniversiteit van Groningen ben ik momenteel in Argentinië voor veldwerk. Ik ga de komende 7 maanden bloggen over de groeiende investeringen in en aankopen van land in Argentinië ten bate van soja cultivatie, veeteelt, mijnbouw en houtplantages. In mijn blogs probeer ik een beeld te schetsen van de gevolgen van deze investeringen op sociaal en ecologisch vlak en daarnaast wil ik meer inzicht geven in de politieke situatie in Argentinië.

Blogging sinds: 30 oktober 2014

Postings

donderdag, 23 juli 2015 13:40

Maldita soja

Nienke Busscher
Plaats: Córdoba,
Inmiddels ben ik alweer toe aan m’n laatste blog. Mijn zes maanden veldwerk in Argentinië zitten er helaas op.
vrijdag, 19 juni 2015 15:01

Een willekeurig verhaal over bomen, landgebruik en vrijheid

Nienke Busscher
Plaats: Corrientes,
Pago de los Deseos heet het dorpje waar ik onlangs ben gestopt voor een interview over de impact van de enorme toename van boomplantages in Corrientes. In de bus kon ik m’n ogen niet geloven; de kleine huisjes in het dorpje met nog geen honderd inwoners waren aan alle kanten...
zondag, 26 april 2015 15:12

Lithiumwinning – goudmijn of ramp voor de toekomst?

Nienke Busscher
Plaats: Jujuy,
Lithium wordt al sinds ongeveer 1900 gewonnen, maar het echte economische succes van dit metaal is voorspeld voor de komende jaren. In Latijns Amerika wordt de oprukkende vraag naar lithium ‘la fiebre del litio’ genoemd (lithiumkoorts).
maandag, 9 maart 2015 10:11

Mannen met ballen en zelforganisatie werkt!

Nienke Busscher
Plaats: Gran Chaco,
Positieve berichten uit ArgentiniëNa een paar blogs met ontmoedigende berichten over Argentinië en de mondiale invloeden die een rol spelen in de extractie en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zijn er ook positieve verhalen te vertellen. In deze blog schrijf ik over...