Latijns-Amerika in Beweging

Blog

Inhoud syndiceren
Een andere blik op Latijns-Amerika

Een andere blik op Latijns-Amerika

De Belgische oud-politicus van Groen, Lode Vanoost, schrijft in deze blog over alles wat met onrecht te maken heeft in Latijns-Amerika, vooral als dat door 'ons' in het rijke Westen wordt veroorzaakt. Internationale politiek gezien vanuit het standpunt van de slachtoffers. Hier geen 'objectieve-neutrale' desinformatie maar duidelijke keuzes. Lode bezocht Colombia viermaal waarbij hij vertegenwoordigers van civiele organisaties, vakbonden, mensenrechtenorganisaties, volksvertegenwoordigers, militaire bevelhebbers en rechters ontmoette. Nadat hij in 2002 in de Colombiaanse stad Medellin de vrijlating van een Belgisch gijzelaar met het ELN bemiddelde, staat hij op een zwarte lijst en kan het land niet langer bezoeken.

Blogging sinds: 16 mei 2012

Postings

vrijdag, 18 oktober 2013 10:43

Brazilië schrijft geschiedenis op Algemene Vergadering VN

Ryan Jessurun
Er was nauwelijks aandacht voor de Algemene Vergadering van de VN. Toch werd daar een en ander gezegd dat verdient nader bekeken te worden. Onder anderen de Braziliaanse en de Amerikaanse presidenten zeiden er enkele zeer merkwaardige dingen.
woensdag, 11 september 2013 14:43

40 jaar éérste 11 september, staatsgreep Chili 1973

Lode Vanoost
Sinds 11 september 2001 is 9/11 een symbool dat iedereen kent. Op die dag was het 28 jaar geleden dat democratisch verkozen president Salvador Allende van Chili werd afgezet door een staatsgreep onder leiding van de opperbevelhebber van het leger, Augusto Pinochet. Een terugblik...
dinsdag, 21 mei 2013 16:19

Guatemala: ex-dictator Rios Montt krijgt 80 jaar voor genocide

Lode Vanoost
Voor de eerste maal wordt een gewezen staatshoofd veroordeeld voor genocide tegen zijn eigen volk in een rechtbank in zijn eigen land. Rios Montt was dictator van Guatemala van 23 maart 1982 tot 8 augustus 1983, de meest bloedige periode van de dictatuur die begon op bevel van...
zondag, 13 januari 2013 15:05

'De presidentskandidaat', de gruwelijke waanzin van Colombia

Lode Vanoost
Met 'De presidentskandidaat' toont Colombiaans journalist Antonio Ungar aan dat hij het potentieel heeft een groot schrijver te worden. Wie van de Colombiaanse tragedie een prachtig verhaal weet te maken dat boeit van begin tot einde, heeft talent.