Latijns-Amerika in Beweging

Blog

Inhoud syndiceren
Het Andere Mexico

Het Andere Mexico

Ik ben Laura Baas en werk in Mexico voor de internationale vredesorganisatie SIPAZ. We doen aan waarneming van mensenrechtenschendingen en begeleiding van vredesprocessen in dorpen in het zuiden van het land. Mexico komt meestal in het nieuws vanwege het drugsgeweld en heeft daarnaast de naam van zon, zee, en vakantieland. Op deze blog zal ik schrijven over het andere Mexico: dat van armoede, onrecht en straffeloosheid, en over de Mexicanen die strijden voor gerechtigheid.

Blogging sinds: 29 oktober 2013

Postings

dinsdag, 4 februari 2014 17:14

Op les bij de Zapatistas

anonym
Afgelopen week deed ik mee aan een cursus van de Zapatistas. Twintig jaar geleden kwamen de inheemse Zapatista-rebellen in Chiapas in opstand tegen de Mexicaanse regering vanwege de armoede en discriminatie die heerste op het platteland.
zaterdag, 2 november 2013 22:56

Vrijheid voor onterecht gevangengehouden Alberto Patishtán!

Ryan Jessurun
Afgelopen donderdag, 31 oktober, was het eindelijk zo ver! Alberto Patishtán Gómez, inheemse leraar uit het dorp El Bosque in Chiapas, die al 13 jaar en 4 maanden onterecht gevangen zat, kwam vrij!
dinsdag, 29 oktober 2013 23:45

Orkanen in het zuiden van Mexico eisen veel slachtoffers

Ryan Jessurun
Vorige week was ik in de zuidelijke deelstaat Guerrero, ongeveer een maand nadat er enorme overstromingen plaatsvonden vanwege de twee orkanen Manuel en Ingrid, die met name deze deelstaat troffen.