Latijns-Amerika in Beweging

Blog

Inhoud syndiceren
Ilona Hartlief

Ilona Hartlief

In 2006 ging ik voor het eerst naar Peru. Ik studeerde op dat moment Kunstzinnige Therapie en besloot stage te gaan lopen in Cusco. Weer terug in Nederland besloot ik Culturele Antropologie te gaan studeren en sloot ik me aan bij Ojalá, een activistische organisatie die zich op basis van solidariteit met sociale bewegingen in Latijns-Amerika verbindt. Op dit moment ben ik via Mensen met een Missie in Chiapas (Mexico) om een aantal korte video’s te maken over internationale solidariteit voor een lokale mensenrechtenorganisatie. Deze blog functioneert vooral als een reflectie op mijn ervaringen, frustraties en inspiraties. Para desatar, desnudar y reanudar mis pensamientos.. Op zoek naar de dialoog!

Blogging sinds: 2 december 2012

Postings

maandag, 3 december 2012 19:02

Een korte indruk van het leven als observador

Ilona Hartlief
In mijn vorige blog heb ik een korte (en beperkte) introductie gegeven over de strijd van de Zapatistas, deze keer zal ik nog wat meer ingaan op het hoe en waarom van het conflict en op het leven als observador in een Zapatista gemeenschap.
zondag, 2 december 2012 18:31

San Marcos Avilés en de strijd voor autonomie

Ilona Hartlief
Na twee weken als BRICO (brigada de la observación civil – civiele observatiebrigade) te hebben doorgebracht in San Marcos Avilés, één van de voormalige Zapatista gemeenschappen rond San Cristóbal de las Casas, probeer ik nu langzaam weer te wennen aan een wereld vol informatie...