Latijns-Amerika in Beweging

Blog

Inhoud syndiceren
Medellin: stad in transformatie

Medellin: stad in transformatie

Ik ben Letty Reimerink (1964) en onder meer werkzaam als communicatieadviseur in stedelijke ontwikkelingsprojecten.

Voor mijn Master in Latin America Studies ben ik drie maanden in Medellin om onderzoek te doen naar de elektrische roltrap die een aantal wijken in het armste stadsdeel Comuna 13 verbindt met de stad. Ik wil weten in hoeverre de bewoners in de wijk nu daadwerkelijk van deze nieuwe vorm van openbaar vervoer profiteren.

Tijdens mijn verblijf hier blog ik over de ontwikkeling van Medellin van de afgelopen jaren en natuurlijk over alle interessante dingen die ik tijdens mijn onderzoek tegenkom.

Blogging sinds: 25 april 2014

Postings

dinsdag, 8 juli 2014 9:20

Hiphop Latijns-Amerikaanse stijl

Ryan Jessurun
Ik ben geen expert als het gaat om hiphop. Maar als ik aan rappers denk, dan krijg ik beelden op mijn netvlies van MTV-video’s met rappers volgehangen met blingbling, die geweld en wapens verheerlijken en aan vrouwen refereren als ‘bitches’. Niet bepaald het type dat je ’s...
woensdag, 11 juni 2014 6:42

Armoede bestrijden is als Don Quichot in zijn strijd tegen windmolens

anonym
In de jaren ’80 en ’90 prijkte Medellin steevast bovenaan de lijst van meest gewelddadige steden ter wereld. De indrukwekkende transformatie die de stad sindsdien heeft ondergaan is te danken aan een aantal opeenvolgende visionaire burgemeesters en de diepe zakken van het lokale...
vrijdag, 23 mei 2014 17:27

De schaduwkant van de metrocultuur

anonym
In de straten van Medellin is het altijd druk en chaotisch met alle straatverkopers die de meute passerende mensen hun waar proberen aan te smeren. Maar als je dan een metrostation in gaat, is het alsof je een andere wereld binnentreedt. Het is er schoon, er klinkt rustige...
dinsdag, 6 mei 2014 10:23

In Colombia ligt het geweldsmonopolie niet bij de staat

anonym
Vier weken ben ik nu in Medellin en ik moet zeggen, ik heb me nog geen moment onveilig gevoeld. Oké, ik ga niet om tien uur ’s avonds door het centrum of één van de armere wijken lopen, maar overdag lijkt alles prima in orde. Lijkt, want onder die onschuldige bovenlaag gaat ook...