Latijns-Amerika in Beweging

Blog

Inhoud syndiceren
Standplaats Salvador: Brazilië door andere ogen

Standplaats Salvador: Brazilië door andere ogen

Alex Hijmans (1975) schrijft al zes jaar over Brazilië. Anders dan de meeste Nederlandse Braziliëcorrespondenten doet hij dat niet vanuit São Paulo of Rio de Janeiro, maar vanuit Salvador. Die keuze van standplaats – Salvador is de derde stad van Brazilië, maar tevens een van de armste – draagt ertoe bij dat zijn kijk op het land vaak wezenlijk anders is dan die van zijn collega's in de zuidelijke metropolen. Check zijn eigen auteurskanaal.

Blogging sinds: 16 september 2013

Postings

woensdag, 12 augustus 2015 12:33

In de ban van de Braziliaanse soap

anonym
Zaterdagavond, negen uur, een straathoek in het centrum van Amazonestad Belém. Een vrouw van een jaar of veertig bakt bij haar stalletje hamburgers bruin. Haar twee tienerzoons bedienen de klanten: twee kantoorbeambten die eruitzien alsof ze een paar uur overwerk achter de rug...
vrijdag, 19 juni 2015 12:59

Een Braziliaanse begrafenis

Ryan Jessurun
Onlangs woonde ik voor het eerst een Braziliaanse begrafenis bij. Dat was nogal een cultuurschok.
donderdag, 26 maart 2015 12:24

Rijke, blanke Brazilianen willen Dilma Rousseff weg

anonym
Meer dan een miljoen Brazilianen ging eerder deze maand de straat op om te protesteren tegen de linkse president Dilma Rousseff. Precies dertig jaar nadat in Brazilië een einde kwam aan de dictatuur riepen sommige demonstranten om militair ingrijpen.
woensdag, 25 juni 2014 16:03

Op een steenworp van São Paulo’s stadion

anonym
Krottenwijk, sloppenwijk, achterstandswijk. Arme buurt, periferie, volksbuurt, informele stad. Woorden blijven woorden, maar wie de foto bij dit artikel ziet hoef ik niets meer uit te leggen: dit is de overtreffende trap van ‘favela’.