Latijns-Amerika in Beweging

Medewerkers

Staf

afbeelding van Ryan Jessurun

Ryan Jessurun

Staf - Redacteur

Reizen is het proeven van de wereld. En geen continent dat beter smaakt dan Latijns-Amerika. Als kind uit een Caribisch nest werd ik van jongs af aan getraind om de Cubaanse son onder de knie te krijgen. Tevergeefs. Ik was al te ver ingeburgerd in het stijve polderland. Maar via mijn studie culturele antropologie kreeg de latino-fever mij alsnog te pakken. Na de regio diverse malen bezocht te hebben, belandde ik uiteindelijk als staflid bij Noticias. Hier houd ik me o.a. bezig met zowel redactie- als pr-werkzaamheden.

Redactie

afbeelding van Bas Dikmans

Bas Dikmans

Blogger

Mijn naam is Bas Dikmans. In 2016 zal ik 4 maanden in Mexico verblijven om data te verzamelen voor mijn MA Thesis, met een focus op humor en sociale media. Ik zal vanaf begin mei tot eind augustus in Mexico Stad wonen om onderzoek te doen naar een populaire vorm van satire op het internet: Politiek georiënteerde facebook memes. In de periode dat ik onderzoek doe in Mexico houd ik via www.noticias.nl een verslag bij, zodat je me kunt volgen, en hopelijk kan ik een goed beeld schetsen over het unieke karakter van de Mexicaanse samenleving, door het te bekijken vanuit een humoristisch perspectief. Samenvattend, ik hoop dat je met plezier en interesse mijn blogs zult lezen, over de relatie tussen 'online' humor en 'offline' realiteit in het land van de mariachis, charros en Peñabots.

Berber Hartman

Redacteur

Ik ben hispanist en docent en sinds 2006 bij Noticias betrokken. Halverwege mijn studie Spaanse Letterkunde begon Latijns-Amerika mij steeds meer te interesseren. Ik volgde vakken bij het CEDLA en ging na mijn master Redactie voor langere tijd naar Latijns-Amerika. Daar beklijfde de liefde voor het continent. Ik schrijf graag over politiek, media en cultuur. Bij Noticias werk ik ook mee aan verschillende projecten.

afbeelding van Eric Crouse

Eric Crouse

Redacteur-Blogger

Ik ben een urban planner met specialisaties in marketing en transport management. De afgelopen jaren ben ik vooral werkzaam geweest als marketeer, zowel in Nederland als in Brazilie. Ik heb verschillende jaren in Latijns Amerika gewoond en zodoende een echt Latijns hartje gekregen. Bij Noticias krijg ik de kans om mijn kennis van Zuid Amerika te delen en uit te breiden en wil me vooral richten op de sociaal-, economische- en stedelijk geografische issues op het continent.

afbeelding van Heleen Blesgraaf

Heleen Blesgraaf

Redacteur

Voor en tijdens mijn studie reisde ik onder andere naar Peru, Nicaragua en Chili. Na een aantal jaren de website te lezen, besloot ik in 2011 artikelen te gaan schrijven voor Noticias. Ik ben vooral geïnteresseerd in milieu, film en de positie van kinderen en jongeren. Ik ben werkzaam als medewerkers Mobilisatie van Greenpeace Nederland.

afbeelding van Jochem Oomen

Jochem Oomen

Redacteur

Ik ben al een tijdje gebeten door het Latijns-Amerikaans virus en schrijf sinds november 2015 voor Noticias. De voorbije jaren reisde ik door Colombia en Ecuador. Ik schrijf over ontwikkelingen in Latijns-Amerika. Ook blog ik over de Latijns-Amerikaanse scene in mijn woonplaats Brussel.

Copyright foto: Arnout Willems

http://jochemoomen.wordpress.com

afbeelding van Joris Geraedts

Joris Geraedts

Redacteur

Toen ik op veertienjarige leeftijd met mijn familie op vakantie ging naar Cuba was ik direct verkocht. Daarna heb ik me zoveel mogelijk in Latijns Amerika verdiept en heb ik er in 2014 en 2015 ruim een half jaar rondgereisd. Als student Latin American Studies houd ik mij inmiddels dagelijks met de regio bezig. Mijn interesses gaan vooral uit naar politiek en geschiedenis.

afbeelding van Mark van den Brink

Mark van den Brink

Redacteur

Ik ben historicus en sinds begin 2013 redactielid. Na een aantal keren voor langere tijd in Mexico te zijn verbleven, heb ik een grote passie voor het land en een vergaande belangstelling voor de rest van Latijns Amerika. Mijn interesses liggen vooral op het gebied van cultuur, politiek en geschiedenis. Ik wil het lezerspubliek van Noticias aangenaam verrassen met interessante verhalen en boeiende onderwerpen van een fascinerend werelddeel.

afbeelding van Sanne Verbruggen

Sanne Verbruggen

Redacteur
afbeelding van Stefanie Klaassen

Stefanie Klaassen

Redacteur

Sinds de zomer van 2011 ben ik werkzaam als redacteur bij Noticias. In 2009 heb ik mijn studie Talen en Culturen van Latijns-Amerika in Leiden afgerond en reis het liefst zo veel mogelijk -dan wel voor studie of werk, dan wel voor vakantie- af naar dit continent. Voor Noticias schrijf ik het meest over politiek en economie, maar recenseer ook graag films en boeken.

afbeelding van Stephania Rivera Tamayo

Stephania Rivera Tamayo

Redacteur

Ik ben geboren en getogen in Colombia. Sinds acht jaar woon ik in Nederland. Ondanks de grote afstand hou ik mij veel bezig met Latijns-Amerika. Sinds 2016 schrijf ik voor Noticias. Als studente politicologie ben ik met name geïnteresseerd in de politieke ontwikkelingen en mensenrechten. Momenteel volg ik een minor in Latijns-Amerikaanse studies.

afbeelding van Suzanne Kruyt

Suzanne Kruyt

Correspondent Bolivia

Ik ben Suzanne Kruyt en schrijf voor Noticias vanuit La Paz. Sinds 2006 woon ik permanent in Latijns Amerika, voornamelijk in Bolivia, maar ik heb ook twee jaar in Peru doorgebracht. Mijn interesse gaat vooral uit naar sociale bewegingen en hun invloed in Latijns Amerika en daar schrijf ik graag over. Ik maak ook deel uit van het collectief Ojalá.

afbeelding van Talinay Strehl

Talinay Strehl

Redacteur

Vanaf het moment dat ik voet zette op het Latijns-Amerikaanse continent was ik verkocht. Een drieweekse cursus Spaans in Antigua eindigde in een maandenlange rondreis van Noord naar Zuid. Elke kans om een nieuw stuk van het continent te ontdekken greep ik aan. Zo deed ik een deel van mijn studie Culturele Antropologie aan de openbare universiteit van Mexico City, de UNAM. Vervolgens schreef ik mijn scriptie over de Zapatista-beweging en hun strijd om autonomie.

Pr

afbeelding van Belinda Torres

Belinda Torres

Social Media Manager

Als Peruaanse/Belgische ben ik in 2011 aan het CEDLA komen studeren. Daar leerde ik Noticias kennen en heb ik er vervolgens een stage gelopen om 'Volg je Maaltijd' mee op te starten. Na enige omzwervingen in Chile ben ik nu terug in België en blijf ik instaan voor de social media van Noticias.

afbeelding van Christian Schramm

Christian Schramm

Reporter - Vídeo

Ik ben sociaal onderzoeker met een specialisatie in internationale migratie. Vanaf 2008 werk ik met migratie, ontwikkeling en mensenrechten in de Andes-landen en Spanje. Het leukst vind ik het veldwerk en de reizen naar Latijns Amerika. In 2011 ben ik voor Noticias gaan werken als reporter en video producent. Ik versla thema’s gerelateerd aan migratie.

afbeelding van Edith van Overveld

Edith van Overveld

PR

Ik werd in 1998 vrijwilliger voor Noticias. In die tijd hield ik me bezig met het ontwikkelen en onderhouden van de website, de PR, het organiseren van debatten en acties. Daarnaast maakte ik radio- en videoreportages. Momenteel werk ik als freelance videomaker, websitebouwer en artiest.

afbeelding van Miguel Boelen

Miguel Boelen

Social Media Manager

Ik ben zelf van Nederlands/Portugese komaf, maar met een grote liefde voor Latijns-Amerika. Dit komt waarschijnlijk omdat ik als kind deels ben opgegroeid in Suriname, waar ik onbewust 'besmet’ ben geraakt met het Zuid-Amerikaanse virus. Dit werd pas echt actief in 2007 na een reis naar Brazilie. Sindsdien heb ik me zoveel mogelijk in dit continent verdiept en het in mijn studies ingepast. Zo ben ik op studiereis voor ontwikkelingssamenwerking in Peru geweest, stage gelopen in Mexico en in 2015 vrijwilligerswerk in Colombia gedaan. Na terugkomst ben ik bij Noticias aan de slag op het gebied van Social Media waar ik mijn passie voor dit continent verder kan inzetten. Mijn interesses liggen vooral op het gebied van politiek, geschiedenis, onderwijs en milieu/duurzaamheid.

Bestuur

afbeelding van Anna Ensing

Anna Ensing

Bestuur-Redacteur

Sinds 2005 schrijf ik voor Noticias. Ik heb Ontwikkelingsstudies en Latijns Amerika studies gestudeerd en tijdens en na mijn studie in Chili, Peru en Colombia gewoond. Met Noticias reisde ik door Midden Amerika om er verslag te doen van de Milenniumdoelen. De afgelopen jaren werkte ik in onderzoeksorganisaties en NGO's waar ik me ook veel bezig hield met Latijns Amerika. In oktober ga ik in Barcelona wonen, waar ik wil schrijven over Latijnsamerikaanse migranten in Spanje. Verder schrijf ik graag over mensenrechten of Latijnsamerikaanse films.

afbeelding van Ilona Hartlief

Ilona Hartlief

Bestuur

In 2006 ging ik voor het eerst naar Peru om stage te lopen in de vrouwengevangenis van Cusco. Weer terug in Nederland besloot ik Culturele Antropologie te gaan studeren en sloot ik me aan bij Ojalá, een activistische organisatie die zich op basis van wederzijdse solidariteit met sociale bewegingen in Latijns-Amerika verbindt. Hoewel Latijns-Amerika vaak mijn focus is, ben ik in het algemeen geïnteresseerd in globale machtsverhoudingen en hun lokale impact. Sinds 2012 ben ik actief bij Noticias en vind ik het vooral leuk om me bezig te houden met organisatie-ontwikkeling en strategie.

afbeelding van Pablo Eppelin

Pablo Eppelin

Bestuur

Ik ben een van de oprichters en de huidige Coördinator van Noticias. Ik ben geboren in Chili en na de staatsgreep in 1973, ben ik samen met mijn ouders naar Costa Rica gevlucht. Ik heb antropologie en audiovisuele studies gestudeerd en woon sinds 1990 in Nederland. Ik houd me bezig met de algemene coördinatie van Noticias, projecten, video producties en mediatrainingen.

afbeelding van Rik Maidman

Rik Maidman

Bestuur

Ik ben sinds 2005 penningmeester in het bestuur van Noticias. Daarnaast houd ik me bezig met PR & communicatie. Ik heb een adviesbedrijf en werk voornamelijk met kleine zelfstandigen.