Latijns-Amerika in Beweging

Over ons

Noticias brengt het laatste nieuws, achtergronden, uitgaanstips, recensies en meer over Latijns-Amerika op één website. Wij bieden informatie over het echte Latijns-Amerika in al zijn facetten. Zo brengt Noticias dit continent vol passie, cultuur en beweging voor een Nederlandstalig publiek binnen handbereik.

 
Hoe het begon

In 1996 begon Noticias als digitaal platform voor Latijns-Amerikaanse migranten. In 2001 veranderde die functie, en werd Noticias een toonaangevende informatiebron voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de politieke, sociale, economische en culturele ontwikkelingen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Noticias vandaag

Noticias is een in Amsterdam gevestigde non-profit mediaorganisatie. Met een team van redacteurs in Nederland en een vaste groep correspondenten in Latijns-Amerika, brengen wij op journalistieke wijze nieuws en achtergronden uit het continent. Ook publiceren we sfeervolle reportages over concerten, festivals, campagnes en andere Latijns-Amerikaanse activiteiten in Nederland. Bovendien berichten we over het leven van Latijns-Amerikaanse migranten in Nederland en Europa.

Op de website vind je nieuwsberichten, artikelen, video's en blogs die vanuit verschillende perspectieven de Latijns-Amerikaanse realiteit tonen. Daarnaast heeft Noticias de meest complete agenda met alle Latijns-Amerika gerelateerde activiteiten in Nederland en België.

Wie betaalt dat?

Noticias heeft een betaalde coördinator en is verder een vrijwilligersorganisatie. Wij huren een kleine kantoorruimte op het WG-terrein in Amsterdam en onze overheadkosten zijn beperkt. De website en andere activiteiten financieren wij met de bijdrages van onze Amigo's. Dat zijn bezoekers van de site die ons project een warm hart toedragen en een maandelijks bedrag doneren. Ook genereren we inkomsten door advertenties op de site te publiceren.

Om specifieke projecten zoals LA Ruta te bekostigen, doen wij een beroep op mediafondsen of ontwikkelingsorganisaties. Die subsidies zijn echter nooit structureel.

Als u meer wilt weten over onze financiering, laat het ons weten via het contactformulier. Wij sturen u met plezier ons financieel jaarverslag.

 


KVK-nummer Noticias: 41211525 | BTW-nummer: NL-806181096 | Bankrekening nr. 254650813 Triodos