Latijns-Amerika in Beweging

Quiz

Win kaartjes voor de filmpremiere 'Neruda'

Win 2 kaarten voor de filmpremiere 'Neruda' op donderdag 8 december in Amsterdam.

Chileen Pablo Larraín is een regisseur die niet nalaat zijn geboorteland kritisch tegen het licht te houden, wat resulteerde in bijzondere en veelbekroonde films als Tony Manero, NO en El club. In zijn nieuweling Neruda zoomt hij in op een bewogen episode van de Chileense geschiedenis en de rol die dichter-communist-politicus Pablo Neruda daarin speelde. Het resultaat is een meeslepende mix van feit en fictie, van film noir en magisch-realisme. In de hoofdrollen Luis Gnecco en Gael Garcia Bernal, acteurs met wie Larrain graag samenwerkt.

1948: met de steun van de communisten, onder wie Pablo Neruda, is de rechtse Gabriel González Videla gekozen tot president. Van communisten moet deze echter niets hebben en met name de internationaal bekende Neruda is hem een doorn in het oog. Hij geeft politie-inspecteur Oscar Peluchonneau de opdracht Neruda op te sporen en te arresteren. Tussen die twee ontspint zich een waar kat-en-muis-spel. Maar is het allemaal wel echt?

Deze bijzondere film zal op donderdag 8 december 2016 plaatsvinden in de Rialto, Amsterdam. De Chileense schrijver/dichter Ricardo Cuadros zal de film inleiden. Wil jij ook daar aanwezig zijn? Beantwoord dan de volgende vraag:

Je kunt t/m maandag, 5 december 2016 17:00 reageren!

Welke film is niet geregisseerd door Pablo Larrai­n?