Latijns-Amerika in Beweging

Special LAFF 2012

Inhoud syndiceren
8 mei 2012

Boodschap aan Colombiaanse vrouwen

Op 24 april tijdens het Latin America Film Festival in Utrecht werd door Amnesty International een verdiepingsprogramma georganiseerd bij de vertoning van de animatiedocumentaire Little Voices, over de invloed van het conflict in Colombia op het leven van kinderen. Na afloop kregen de bezoekers van het Latin American Film Festival de mogelijkheid zelf in actie te komen.
2 mei 2012

Chocó, een stukje Colombia op het LAFF

Alba Sueiro
Op de achtste editie van het Latin American Film Festival (LAFF), dat van 18 tot en met 27 april in Utrecht werd gehouden, sprak Noticias met de Colombiaanse regisseur Jhonny Hendrix over de Colombiaanse film in het algemeen en zijn speelfilm Chocó in het bijzonder.
27 april 2012

Colombia in Focus

Noticias
De achtste editie van het LAFF in Utrecht heeft Colombia als centraal thema. Een voorbeeld is de film Chocó van regisseur Jhonny Hendrix, Chocó. In deze videoreportage is er extra aandacht voor Colombia en het festival en interviewt Noticias de filmmaker.
25 april 2012

Het LAFF volop in gang!

Noticias
Tijdens het Latijns-Amerika Film Festival in Utrecht worden meer dan 50 films en documentaires uit het continent vertoond. Iedere jaar worden diverse lezingen, masterclasses en culturele activiteiten rondom het festival georganiseerd. In de editie van 2012 was Noticias ook weer aanwezig en maakte een sfeerreportage van het LAFF.
23 april 2012

Rebelleren in Mexico

Goed willen doen en toch uitgesloten worden. De film Lenguaje de los Machetes laat zien dat zelfs vechters tegen het onrecht in Mexico het zichzelf ook zwaar moeilijk maken.
23 april 2012

LAFFiesta

Wat is er beter dan het LAFF afsluiten met een spetterend feest in Tivoli de Helling? LaFFiesta barst los op vrijdag 27 april om 22:00 uur. Laat je verrassen door TenTemPiés en het Fiesta Macumba DJ-team!
21 april 2012

‘Het onlogische aan de mens is fascinerend’

De debuutfilm van Paloma Aguilera Valdebenito, 'Entre Nosotros' laat zien wat afscheid nemen doet met mensen. De televisiefilm ging op het Nederlands Film Festival in Premiere. Familie en vrienden zijn samen. De wijn vloeit rijkelijk en er wordt volop gelachen. Maar dan pakt Leandro zijn gitaar en begint te zingen. Een emotioneel lied waar iedereen stil van wordt. Even staat men weer stil bij de reden van het feest: een afscheid.